Burgemeestersconvenant
Ondersteunende instrumenten
navigatie informatie over het gebruik van deze website neem contact op helpdesk structuur van de website wat is nieuw ? cijfers per domein cijfers voor beleidsplannen gebruikersinfo gebiedsindelingen
 
U bent hier : lokalestatistieken > projecten > Burgemeestersconvenant

Update inventarisatie 2014! Ook aangepaste inventarisatie 2011-2012-2013! Gelieve enkel met de nieuwe versies te werken (2011-2012-2013-2014) om consistent en up-to-date te zijn.
Opgelet! De maatregelen tool is op 26/09/2016 nogmaals aangepast om enkele fouten te corrigeren. Raadpleeg ook de handleiding.

Kies hieronder de gewenste gemeente en jaar en klik daarna op OK om de nulmeting als MS Excel-bestand (.xslx) op te vragen. Gebruik een recente browserversie (Internet Explorer 9/hoger - Firefox 19/hoger) voor een goed resultaat.

Excel-bestanden

 

Website Burgemeestersconvenant

 

Website LNE

Het Burgemeestersconvenant is de algemene Europese beweging waarin lokale en regionale overheden deelnemen door vrijwillig toe te zeggen de energie-efficiŽntie en het gebruik van duurzame energiebronnen op hun grondgebied te verhogen. Door hun verbintenis beogen de ondertekenaars van het Convenant om de 20% CO2 reductiedoelstelling van de Europese Unie tegen 2020 te behalen en te overtreffen.

De studie "Ondersteuning Burgemeestersconvenant" die VITO uitvoerde in opdracht van de Vlaamse overheid (departement LNE) heeft als doel om de steden en gemeenten in Vlaanderen te ondersteunen bij de opmaak van een "baseline inventory" (BEI) en "sustainable energy action plan" (SEAP) zoals gedefinieerd onder het Covenant of Mayors. De studie resulteerde enerzijds in een nulmeting voor elke gemeente waarbij alle centraal beschikbare gegevens al zijn ingevuld en anderzijds in een simulatieluik waarin 10 verschillende maatregelen op gemeentelijk niveau gesimuleerd kunnen worden.

De tool bevat alle gegevens en berekeningen die nodig zijn om een CO2-nulmeting voor het grondgebied op te maken en dit volgens de minimum rapporteringsvereisten van het Burgemeestersconvenant. De resultaten van de berekeningen worden weergegeven in de SEAP-template. Voornoemde rekenbladen zijn reeds ingevuld met gegevens en vereisen slechts beperkte input van de gebruiker. De rekenbladen zijn niet beveiligd dus alle formules zijn zichtbaar en alle velden kunnen overschreven worden.

De nulmetingen kunnen per gemeente gedownload worden op deze webpagina. De maatregelen tool wordt gedownload via de onderstaande link. De handleidingen bij beide tools bevinden zich eveneens in de link sectie. De nulmeting zal jaarlijks worden geactualiseerd.

Voor alle vragen rond de CO2 nulmeting tool en de maatregelen tool kan U terecht op het forum Burgemeestersconvenant. Gelieve te registreren om uw vraag te stellen.

Contactpersonen

Voor algemene vragen in verband met de studie:

Voor meer specifieke vragen:

Links

 

 
 
logo