Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor 2015
navigatie informatie over het gebruik van deze website neem contact op helpdesk structuur van de website wat is nieuw ? cijfers per domein cijfers voor beleidsplannen gebruikersinfo gebiedsindelingen
 
U bent hier : lokalestatistieken > projecten > Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor 2015
 

Kies binnen de provincie de gemeente en klik op OK om de monitor als PDF te openen

Antwerpen

Limburg

Oost-Vlaanderen

Vlaams Brabant

West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

De vierde editie van de Lokale Inburgerings- en Integratiemonitor (LIIM) staat online. Deze monitor werd op vraag van de Vlaamse minister van Inburgering ontwikkeld ter ondersteuning van het integratiebeleid van de Vlaamse steden en gemeenten. De monitor bundelt gegevens op gemeentelijk niveau over de omvang en de maatschappelijke positie van de groep vreemdelingen en personen van buitenlandse herkomst om zo de lokale besturen met betrouwbare cijfergegevens te ondersteunen bij de planning en ontwikkeling van hun beleid ter zake.

Voor elke gemeente uit het Vlaamse Gewest kan hier een digitaal cijferrapport afgeladen worden met daarin de gemeentelijke resultaten op de verschillende indicatoren en een vergelijking van deze resultaten met de gemiddelde score van een groep vergelijkbare gemeenten en de score van Vlaanderen in zijn geheel. Ook voor de Brusselse gemeenten is sinds deze editie een beperkt cijferrapport beschikbaar.

De LIIM wordt jaarlijks geactualiseerd met de meest recente beschikbare gegevens.

 
 
logo